Vysoký krevní tlak: Jak snížit krevní tlak přírodní cestou s pomocí bylinek?

Bc. Michaela Nečasová
22. 2. 2023
V České republice se s hypertenzí neboli vysokým krevním tlakem léčí okolo 2,5 milionů pacientů. Zatím co dříve trpěli hypertenzí především starší lidé a senioři, v současné době rychle přibývá případů také u mladších ročníků. Na vině je především špatná životospráva, stres, vysoká hladina cholesterolu a obezita. 
Vysoký krevní tlak: Jak snížit krevní tlak přírodní cestou s pomocí bylinek?

Jak poznat vysoký krevní tlak?

Za hypertenzi se obvykle považují hodnoty 140/90 a více. Lékař vám na hypertenzi pravděpodobně předepíše léky, které snižují krevní tlak. Kromě chemických léků můžete vyzkoušet také sílu přírody v podobě bylin nebo přírodních doplňků stravy. Přečtěte si, které bylinky prospívají zdraví kardiovaskulární soustavy, činnosti srdce a pomáhají udržovat normální krevní tlak. 

 

Srdečník pětilaločný

Srdečník se odpradávna využívá při řešení srdečních problémů, především potíží s vysokým krevním tlakem. Pomáhá tlumit bolest srdce, bušení srdce vyvolané stresem a může přinést úlevu při srdeční slabosti. Blahodárně působí také na nervovou soustavu. Mírní úzkost i nervozitu a napomáhá celkovému zklidnění. 

Hloh jednosemenný

Hlohu se právem přezdívá srdeční tonikum. Povzbuzuje činnost srdce, zlepšuje průtok krve srdcem a přispívá k normalizaci krevního tlaku. Užívání hlohu se doporučuje při vysokém krevním tlaku, bušení srdce, srdečních neurózách, otocích srdečního původu, arytmii, při rekonvalescenci po mrtvici či infarktu myokardu nebo při potížích s nespavostí. Pozitivně působí na činnost tepen. Napomáhá rozšiřování krevních cév a zlepšuje funkci srdečního svalu.

Meduňka lékařská

Meduňka je oblíbenou bylinkou, ze které se připravuje chutný a voňavý čaj. Můžete ji dokonce sami pěstovat doma v truhlíku nebo venku na zahrádce. Obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek, jako jsou třísloviny, silice, flavonoidy, enzymy, hořčiny, minerály a slizovité látky. Podporuje správnou činnost oběhové soustavy, podílí se na snižování krevního tlaku a působí jako přírodní antioxidant. Doporučuje se také při stresu, úzkosti či nespavosti. Napomáhá zklidnění, lepšímu spánku a zvládání stresových situací.

Dobromysl obecná 

Dobromysl obecná známá pod názvem oregano je běžnou kuchyňskou bylinkou, kterou má doma téměř každý. Méně známé jsou však její pozitivní účinky na lidský organismus. Oregano obsahuje cenné silice, třísloviny, hořčiny, antioxidanty a další zdraví prospěšné látky. Napomáhá udržení normálního krevního tlaku a přispívá k normální činnosti srdce. Podporuje také klidný spánek a přirozenou obranyschopnost organismu. 

Jasan ztepilý

Listy jasanu ztepilého obsahují cenné látky, které napomáhají snižování vysokého krevního tlaku. Jasan je bohatý na vzácné pryskyřice, silice, flavonové glykosidy, třísloviny a mnoho dalších, zdraví prospěšných látek. Prospívá také při otocích, má analgetické účinky a pomáhá ulevovat od bolesti.   

Borovice přímořská

Kůra z borovice přispívá ke zlepšení stavu cév, krevního oběhu i snížení krevního tlaku. Pomáhá bojovat proti volným radikálům a redukovat oxidační stres, který je dáván do souvislosti s tvorbou cévního plaku a vysokým LDL cholesterolem. 

Závěr

Nechcete ztrácet čas výběrem správných bylinek, které napomohou snižování krevního tlaku? V přírodním doplňku stravy KARDILUS najdete všechny důležité bylinky, které jsou navíc doplněné o hořčík, draslík a resveratrol. Tato synergická kombinace extraktů z bylin, minerálů a resveratrolu prospívá zdraví srdce i cév a napomáhá snižování krevního tlaku. 

Zpět na přehled

Objednejte si KARDILUS

Dopřejte si zdraví, které si zasloužíte a užívejte si život NAPLNO!

Jednorázový nákup

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
699 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
699 Kč 599 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 100 Kč
Nahoru